Jaki prezent na komunie?
Re: Jaki prezent na komunie?
- AnKa Biżuteria
tutaj łatwo znaleźć ciekawe prezenty komunijne na http://search.sosodesktop.com/search/im ... eria+sklep
Ja bym dała na komunię zestaw biżuterii - kolczyki, łańcuszek, pierścionek. Ja dostałam taki zestaw i jestem mega zadowolona, bo mam go do dziś.
- ForumMaster
- Administrator
a jak określisz rozmiar pierścionka dla dziewczynki na komunię?
chyba, że to od chrzestnej prezent komunijny i mieszkasz blisko aby sprawdzić pierścionek
chyba, że to od chrzestnej prezent komunijny i mieszkasz blisko aby sprawdzić pierścionek
Może jestem starej daty ale niezależnie co dasz na prezent komunijny, zawsze musisz dać upominek który będzie pamiątką pierwszej komunii świętej na lata. Najtańsza jest prosta papierowa kartka z dedykacją a najlepsza pamiątka srebrna.
A ja się zastanawiam nad prezentem elektronicznym z Media Expert. A biżuteria, tj. medalik umówieni jesteśmy już dawno jaki to ma być wzór. 

Ja w Media Expert kupiłam konsolę PS4 z ME. Rodzice chrzestni kupią 3 gry, dalsza rodzina zrzuci się na jeszcze jedną. Tak jak z prezentami ślubnymi warto naradzić się między bliskimi by nie powielać pomysłów.
A ja jestem za klasycznym zegarkiem. Prezent praktyczny i na długi czas.
- MagdalenaKaszew
Najprościej dać pieniądze ale lepiej traktowane są prezenty nad którymi ktoś się zastanowił i dopasował do chłopca lub dziewczynki idącej do komunii. Ja ostatnio na komunię dałam rower bo chrześniak go nie miał.